Teka Teki Lawak 40

✅ SIFAT USAHA;
1) Kadang DAPAT, kdg TIDAK.
2) Kdg CEPAT, kdg LAMBAT.
3) Kdg SIKIT, kdg BANYAK.
Maka dgn itu, lontarkan sahaja seberapa banyak USAHA kerana HASILnya memang PELBAGAI…….
Bila TAK DAPAT, kita faham memang salah satu sifatnya begitu…. kita REDHA.
Kdg mcm nak DAPAT….tp tak boleh close…. kita faham sifat usaha memang begitu…
Kdg DAPAT tp LAMBAT…. kena sabar jgn berkira…. teruskan persistent dan konsisten…. sbb kdg LAMBAT tp mungkin BANYAK.
Namun jika dah lah LAMBAT, dapatnya SIKIT pulak tu… tidak mengapa kerana itu memang SIFAT usaha…. harus BERSYUKUR….
JUST DO IT….. jgn bertangguh….bertindak dan lakukan hari ini juga kerana mungkin hari ini gilirannya yg kdg DAPAT dgn CEPAT dlm keadaan BANYAK berserta HALAL lg BERKAT !!!!! SIAPA tahu REZEKI kita!
Kuatkan semangat, sabar, tabah, cekal dan gigih bersungguh2 dlm mencari REZEKI dariNYA… yg MAHA PEMBERI lagi MAHA PENGASIH dari segala2nya.
“ANDA AKAN DAPAT BERDASARKAN APA YANG ANDA FIKIRKAN”
Boleh atau tidak bukan ditentukan oleh orang lain tetapi ia ditentukan oleh diri kita sendiri.
SELAMAT BERUSAHA
http://hasil100fb.com/484816

Ikhlas
Rafidi a.k.a fidimeru
012-2200990

Atau anda boleh daftar percuma dibawah untuk booking lot anda ..
http://bit.ly/BaikTerbaik
‪#‎Passiveincome‬
‪#‎PrepaidThatPays‬

Sila Like
https://www.facebook.com/SekolahMenengahToneExcel

website
www.SekolahMenengahToneExcel.com

1. Pada suatu hari,kapal layar pergi ke china untuk menyaksikan sukan OLIMPIK BEIJING 2008,lepas tu kapal tuh duduk kat tengah laut,lepas tu asap kapal layar pergi ke mana?

2. Ada sebuah basikal, ada tayar, lepas tayar tempat duduk, lepas tempat duduk ada besi, lepas besi, ada handle, lepas handle apa?

3. Apakah bendanya naik lambat, tetapi turun cepat.

 

JAWAPAN

1. Kapal layar mana ada asap.
2. Kalau lepas handle jatuh la. Kihkihkih.
3. Hingus la. 😀

Teka Teki Lawak

IT’S NOT JUST STORIES
IT’S A LIFESTYLE
http://bit.ly/AzzamRich