fidimeru.com

fidimeru.com

(Contoh iklan yang saya buat di wall saya + gambar sekali)

Rakan2 semua yang masih belum menjalankan bisnes ToneExcel (TE). Disini saya ingin kongsikan kebaikkan kepada anda sebagai pengguna simkad ToneExcel. Ini salah satu statement yang dikeluarkan dari website rasmi TE tentang komisyen semasa saya.

* Yang tulis Fast Track A RM 180.00 itu maknanya, pada setengah pertama bulan April, saya sudah menaja 9 orang pengguna baru dibawah simkad ke-3 saya. Berjaya promote pada seorang, TE bagi saya RM20 seorang. Duit akan di bank in dalam akaun CIMB saya pada 30.4.2015

* Yang RM53,559.01 tu maknanya adalah komisyen topup yang dikira sehingga 12 Apr 2015. TE akan kira dan kumpulkan sehingga 30.4.2015 dan akan dibankkan dalam akaun maybak saya pada 21.5.2015

* Yang RM 200.00 tu, maknanya saya telah topup untuk kegunaan hp saya sendiri sehingga 12/4/2015.

* Yang (14.00) itu maknanya, saya sudah topup RM200, TE pulangkan balik dalam bentuk duit cash sebanyak 7%, duit ini pun akan di bank in dalam akaun saya pada 21.5.2015. Seingatan saya, TE satu2nya kompani telekomunikasi dalam DUNIA yg buat macam ni.

* Yang New Year Bonus tu RM 8,004.75, maknanya adalah bonus dari 1/4 hingga 12/4 yang akan dikumpulkan selama setahun dan akan dibayar pada 21.Jan.2016

* Yang Summary RM0.00 maknanya,.. &^%$!? kalau dah macam tu, maknanya saya sendiri pun tak tahu apa maknanya.

* Yang gambar sebelah orang pakai kain pelikat duduk depan komputer, tepi tingkap tu, maknanya dia tu adalah SAYA.

* Yang saya tersenyum tu maknanya, baru lepas lihat member area ketiga-tiga akaun TE saya le.

* Yang pagi2 pakai kain pelekat tu maknanya, saya dah tak pergi kerja 9-5 lagi. Duduk rumah saje. Huuisss baik nasib dapat coverline, terlupa terupdate hari plak.

Jadi, rakan2 yang terbaca message ini, tapi masih was-was dan ragu2 tentang kebaikan bisnes ToneExcel ini, pm atau sms/whatsup) ke nombor 012-2200990 saya segera, mari saya ajarkan anda bagaimana untuk dapat duit setiap bulan seperti ini.

* Jangan biarkan duit yang telah dilonggokan ini, anda biarkan begitu sahaja, tanpa anda mahu mengambilnya, tetapi dalam masa yang sama anda masih mencari duit melalui cara yang susah.

* Jangan biarkan bila ada seseorang sedia membantu anda dan dia tidak langsung mengharapkan apa2 dari anda walaupun ucapan terima kasih, dan anda biarkan ia berlalu begitu sahaja.

* Apa pendapat anda, jika katalah saya seorang yang sangat2 miskin, tiba2 ada seorang yang sangat kaya datang nak bantu, tiba2 saya cakap, “Saya tak mahu bantuan awak, sebab awak orang kaya, biasanya orang2 kaya sombong, dan bantuan awak ini mesti ada sebab tersembunyi, awak nak tipu dan ambil harta saya ya? Awak silap orang la, saya sekali-kali tidak akan tertipu oleh orang macam awak!”. Maka pulanglah siKaya tadi meninggalkan siSaya seorang diri bercakap sorang2 dan akhirnya siSaya berhenti bercakap kerana hari dah mula hujan. Dia terpaksa masuk kerumah untuk memastikan atap pondok buruknya tidak terbang lagi ditiup angin. Minggu lepas dah terbang satu, tak ganti lagi, kerana siSaya masih belum jumpa plastik beras yg orang buang utk dibuatkan atap… rupanya ada orang yang memang rebus tak empuk, macamana agaknya saya nak cakap kalau Yang Maha Kaya yang nak tolong. Mudah2an kita semua Allah jauhkan tidak termasuk golongan ini.

* Jadi, rakan2 yang terbaca message ini, tapi masih was-was dan ragu2 tentang kebaikan bisnes ToneExcel ini, pm atau sms/whatsup ke nombor 012-2200990 saya segera, mari saya kongsikan dengan anda bagaimana untuk dapat duit setiap bulan seperti komisyen statement dalam gambar ini.

* Kalau anda dah menyertai dan sedang menjalankan bisnes ToneExcel ini, tak perlu pm saya, rakan2 boleh terus melihat video-video perkongsian dan cara2 yg telah saya ambil di www.toneexcel.biz
Free je.

Mazelan Abas

Salam sejahetera rakan2 semua,

received_1020738812817189211993184_1120632971299625_1826686553_o

Ramai yang bertanya pada saya mengenai AutoDownLine. Disini saya ingin beri pandangan, dan pandangan saya mungkin betul dan mungkin juga salah dan ianya tidak sekali2 mewakili pandangan syarikat. Hanya pandangan saya sahaja.

Saya juga seperti rakan2 internet marketer yang lain, suka mencari teknik2 promosi yang terkini berdasarkan perkembangan terkini dunia social media dan internet. Bila saya jumpa, saya akan berkongsi dengan orang lain supaya ramai yang mendapat manfaat daripada apa yang kita jumpa.

Saya amat gembira jika ada orang lain juga buat perkara yang sama, sentiasa berusaha mencari cara2 baru, teknik2 baru, terutama teknik menaja orang yang kita tidak kenal, orang yang diluar skop lingkungan kita. Saya sangat gembira, bila keluar teknik2 baru seperti ToneExpress, mudah123, SOM, OPV, AutoDownLine, Ebookmall, GoldRichAkademi, Kaizen, CDTS dan lebih meriah bila otai2 seperti Sifu Zamri Nanyan, Sifu Razif Yusof, Abang Chop, Sifu Kadri, Mike, Nik Azmi, Kah Jah, Sifu Yazid Daud, Tuan Shamsudin Zakaria, Cheah Jun Jit, Rosanne, Tan Yong Jie, Aridz Riduan, Tuan Hamka, Tuan Slay, Tuan KZ dan Tahir Jannah dari TonePlus dan ramai lagi, mempelbagai teknik marketing didalam bisnes ToneGroup ini. Apatah lagi kebanyakkan teknik tersebut datang dari group2 rangkaian saya sendiri. Saya sendiri dengan teknik toneexceldotbiz, hasil100fb, wowhebatdotcom. Senang cerita, kalau teknik mereka meletop, sudah tentu saya menerima tempias dari letopan tersebut, memang patutlah sayalah orang yang terlebih2 gembira. Mana2 teknik yang meletop, biasalah saya, dengan muka tak malunya pergi datang menuntut kepada orang yang sudi mengajarnya, seperti baru2 ini saya belajar dengan Rosanne teknik OComm (Ada saya kongsikan sedikit dahulu dalam web hasil100fb).

Saya sangat gembira dengan perkembangan terkini dan keaktifan dikalangan kita mempelbagaikan teknik promosi. Cumanya dalam kegembiraan dan keghairahan kita mencuba teknik2 baru, ada beberapa garis panduan etika perniagaan atau atau universal law yang telah diberikan oleh management, telah menjadi core dan asas yang perlu kita patuhi. Saya pasti undang2 tidak bertulis ini adalah sebagai asas untuk menjaga, bukan kebaikkan kompani, tetapi untuk kebaikkan kita sendiri.

Diantara undang2 tidak bertulis yang menjadi pegangan management (saya rasa, mungkin betul), buatlah apa teknik sekali pun, ( kalau meletop sudah tentu, penggeraknya untung, kompani untung, upline pun untung), JANGAN sekali2 recyle orang yang sudah didalam lingkungan kita. Jangan benarkan orang yang dah join ToneExcel, supaya buka satu lagi akaun terpisah supaya duduk bawah kita. Teknik kita perlu menjurus kepada matket diluar sana. Bukan market sesama kita. Kita perlu membantu dan membawa rakan2 yang belum join toneexcel, supaya join bisnes yang ini, kerana kita sendiri sudah mendapat banyak kebaikkan melaluinya. Kita perlu menganggap kesemua ahli toneexcel/toneplus adalah ahli keluarga kita sendiri. Cubit peha kiri akan sakit peha kanan juga. Kalau saya sendirilah, yang buat satu teknik pemasaran, membenarkan orang melompat upline sana sini, pasti saya dah lama kena terminate, tak kiralah saya ni sifu ke siput ke, kerana management perlu menjaga kesemua ahlinya kerana management (saya rasa) sentiasa melihat kita semua sebagai satu keluarga.

Beberapa peraturan asas (Yang boleh saya fikirkan dlm dunia networking amnya dan tonegroup khususnya):
1. Teknik kita pastikan tidak membenarkan langsung orang yang dah join toneexcel/toneplus untuk buka satu lagi akaun dibawah penaja yang lain, kecuali dibawah mereka sendiri atau keahlian mereka sudah expired. Kalau rakan2 rasa terlalu ingin menggunakan sistem tertentu, rasa sangat bagus, mintalah ahli keluarga yang belum join toneexcel lagi, untuk register baru menggunakan sistem tersebut. Bukan anda sendiri yang buka akaun baru tetapi berlainan hairaki. Apa pun teknik yang kita buat, jangan sekali2 langgar peraturan HQ.

2. Jangan ajak orang TonePlus join ToneExcel, atau orang ToneExcel join TonePlus, mereka ahli keluarga kita juga, dan upline mereka juga ahli keluarga kita. Kalau kita buat juga, kan kita melukakan hati keluarga kita. Kecuali kita termasuk orang2 yang pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan ahli keluarga kita yang lain. Memang kita termasuk golongan orang yang busuk hati perut.

3. Upgrade level, kena beli simkad yang sepatutnya. Jangan buat style kutu atau upgrade level, bayar jumlah tertentu, simkad tak dapat, tapi upgrade dapat. Ini sangat2 salah (pendapat saya sahaja). Jangan buat perkara ini, kerana setahu saya, HQ sangat tidak suka cara seperti ini. Upgrade menggunakan cara yang telah diajar oleh HQ, jangan ubah2 cara ini lagi.

4. Bila orang baru join, jangan paksa orang upgrade, biar mereka belajar kembangkan bisnes ini dahulu, bila sudah ada track rekod yang mereka sudah mempu mengembangkan network, bila mereka sudah mencapai komisyen tertentu, biarkan mereka upgrade, ini semata2 untuk menjaga kebajikan mereka, bukan menjaga keuntungan duit poket diri kita sendiri. Apa pun alasan yang kita berikan, kita tetap salah kerana ia sudah terbukti banyak kali sebagai satu amalan yang membuktikan kita tamak dan menyusahkan rakan kita tersebut dikemudian hari.

Kepada rakan2 internet marketer, buatlah, carilah dan kongsikanlah teknik2 baru yang boleh memberi manfaat kepada anda dan ahli keluarga kita dalam ToneGroup ini, bukan teknik yang hanya menguntungkan puak2 kita sahaja dan memisahkan ahli keluaita sendiri. Kita hanya ada satu puak dan satu keluarga, keluarga ToneGroup. Buatlah, asalkan kita tidak melanggar peraturan asas yang diberikan oleh HQ, saya sangat2 menggalakkannya. Carilah teknik untuk menaja rakan2 diluar daripada ToneGroup, bukan dalam lingkungan ahli keluarga ToneGroup kita sendiri.

Biarlah HQ sibuk memikirkan penambah baikkan benefit2 untuk kita, jangan kita peningkan kepala mereka dengan urusan kita adik beradik. Tugas utama kita, kembangkan level-1 kepada orang yang belum join bisnes ini, orang2 diluar sana, bukan ahli keluarga kita dalam ToneGroup.

Message saya ini, saya tak perlukan apa2 komen jika komen rakan2 boleh melukakan sahabat2 kita yang lain, cukuplah sebagai bahan bacaan dipagi ini. Message ini juga bukan nasihat, kerana saya tak layak beri nasihat, tetapi hanya sebagai pandangan peribadi sahaja. Mudah2an ada kebaikkan yang Tuhan berikan didalamnya. Amin.

Terima Kasih.
Mazelan Abas
http://bit.ly/Hasil100persenfb

Salam sejahtera rakan2 semua.
Nama saya Mazelan Abas, saya tinggal di Petaling Jaya.
Di dalam website ini saya akan kongsikan dengan rakan2 semua, bagaimana saya buat duit 100% mengunakan Cara online cara online didalam program ToneExcel, hanya depan komputer, hanya menggunakan facebook sahaja. Tanpa perlu keluar rumah untuk mencari pelanggan. Tetapi saya kongsikan teknik2 tersebut, lebih baik saya ceritakan asal usul sehingga terciptanya Teknik100Fb. Semoga memudahkan anda untuk faham dan mengambil manfaat darinya (jika ada). Ilmu dan penemuan di dalam website ini adalah percuma, kerana saya sendiri pun dapat percuma daripadaNya.

thanks

Auto Pilot

Saya mula mencari rezeki melalui internet semenjak 20 tahun yang lalu. Semenjak zaman komputer pakai disket lagi. Bila internet World Wide Web Wanderer diperkenalkan pada 1993, saya sudah mula berjinak-jinak dengan internet. Dulu tak pakai Chrome, IE atau FireFox, dulu pakai Nexus atau Netscape. Bukan pandai pun, jahil muraqap jugak, buta IT jugak, tapi semangat nak belajar tu ada la sikit2.

Syukur, disebabkan terlalu fokus untuk menjana pendapatan yang banyak hanya dengan duduk dirumah sahaja, maka segala macam teknik, segala macam cara saya cuba, ada yang menjadi, ada yang terlingkup, ada yang untung, ada yang rugi, ada yang rugi sikit, ada yang rugi banyak. Tapi itu semua adat untuk orang yang nak belajar.

Rupanya di mana ada usaha dan doa, pasti Tuhan akan ajarkan satu persatu ilmu yang kita cari. Syukur sekarang ini, saya menuai hasilnya, saya sudah tidak bekerja lagi, isteri saya pun sudah tidak bekerja lagi (dulu dia bekerja sebagai seorang guru, di SK Sekamat, Kajang dan SK Taman Medan, Petaling Jaya). Kami tak perlu pergi kerja lagi disebabkan kami mendapat pendapatan pasif berjumlah ratusan ribu ringgit setiap bulan hasil dari bisnes sampingan melalui internet.

Bunyinya memang tak masuk akal, sebab dulu bila saya nak membayar income tax, terlalu banyak perkara yang saya tak faham cara pengiraannya. Terima kasih kepada pegawai LHDN, yang tetap sabar membantu saya membuat pengiraan, dan dia sendiri kata pendapatan ini sesuatu yang tak masuk akal, kerana saya hanya mendapat komisyen hasil dari bisnes biasa yang saya olah menjadi bisnes online, cumanya komisyen itu berjumlah ratusan ribu setiap bulan, belum ada sejarah dalam Malaysia, malah dalam dunia sekali pun, pendapatan dari bisnes sampingan, bisnes biasa yang di-online-kan, boleh mencapai tahap pendapatan pasif sehingga ratusan ribu ringgit, malah berpotensi mencecah jutaan ringgit setiap bulan, hanya dengan duduk dirumah sahaja.

Kenapa saya tahu perkara ini? kerana sejak dari dulu lagi saya terlalu ingin mencapai objektif yang saya tetapkan untuk diri saya,

Objektif: Saya ingin buat duit pasif yang sangat banyak hanya dengan duduk dirumah sahaja.

Jadi, saya berfikir, perlulah saya mencari seorang idola yang saya boleh copy, cara kerja mereka, saya boleh copy cara pemikiran mereka, ia akan menyingkatkan masa dan memudahkan saya untuk mencapai apa yang dicitakan. Maka bermulalah pencarian Mentor yang sesuai di Malaysia ini. Saya cari senarai orang2 yang berjaya di dalam industri perniagaan, industri MLM, industri motivasi dan ceramah, malangnya tiada seorang pun yang bersesuaian dalam kontek objektif saya. Walau bagaimana pun, saya tetap mendapat manfaat dari kejayaan mereka dalam dunia perniagaan. Disebabkan masa itu, dunia internet pun masih baru, memang sukar untuk mencari idola. Akhirnya saya putuskan untuk mengejar impian saya tanpa mempunyai idola tertentu, hanya berbekalkan dengan doa dan usaha yang kuat. Jika tersesat sikit tak mengapa, asalkan saya menghampiri ke destinasi yang dituju.

Syukur kepada Tuhan, saya mengangap yang saya sudah mencapai target yang saya tetapkan puluhan tahun dahulu. Saya sudah berjaya buat duit pasif yang sangat banyak hanya dengan duduk dirumah sahaja.

Tahun depan, dengan izin Tuhan, nanti saya akan kongsikan dengan semua, berapa yang saya bayar income tax untuk pengiraan tahun 2015.

Untuk zakat pendapatan, alhamdulillah, saya bayar setiap bulan kepada MAIS ZAKAT Sdn Bhd, kerana mudah untuk saya kira sendiri dan bayar sendiri. Ini contoh zakat bulan May2015 yang saya buat pada 15hb Jun2015 secara online:

mazelan

MORAL DOWN’ BILA MENGINGATKAN BISNESS MASIH BELUM MENJADI?? 


Kenapa saya masih bertahan di toneexcel ?

Semangat kita jatuh sebab kita jangkakan kejayaan itu berlaku dengan cepat, senang dan selesa, dan ia tidak berlaku seperti yang dijangkakan..

Jom kita baca sejarah.. Jom kita pergi selongkar sejarah kisah orang berjaya..yang betul berjaya, (bukan jenis kaya setahun, miskin 5 tahun).. Betapa susahnya mereka cipta kejayaan dan kekayaan mereka..berapa lama mereka berjuang, menahan perit, pedih, sukar dan lihat apa yang mereka hilang. Hayati pengorbanan mereka. Bukan hanya ambil kisah kejayaan saja, yang penting bagaimana mereka membinanya..

Mereka sangat susah membina perniagaan bukan kerana mereka bodoh, tapi mereka kena terima hakikat hubungkait masa vs kejayaan dan kekayaan.

Mereka ambil masa yang lama untuk berjaya bukan kerana mereka kurang cerdik, tapi mereka sedar menempuhi pelbagai rintangan dalam satu-satu tempoh masa dan konsisten itu akan menjadikan mereka bijak. Mereka bijak sebab mereka tahan ujian.

Kejayaan itu perlukan masa walaupun anda adalah orang paling cerdik di dunia..

Kejayaan tetap perlukan masa walaupun anda adalah orang paling rajin didunia.

Sebabnya adalah kita kaya bukan kerana kecerdikan kita semata-mata, bukan kerana kekuatan kita tapi kena sedar bahawa Yang Maha Kuasa mengawal dan menentukannya.

Nature of life, nature of business, setiap sesuatu memerlukan proses dan proses memerlukan masa.

Kita mahu mengelak masa dan terus mahu jadi kaya, itu lah silap kita. Ilmu bukan untuk memendekkan masa untuk berjaya tapi ia sebagai pemudah cara. Masa tetap masa. Dan anda tetap kena laluinya untuk berjaya.

Sebab nak elak masa tu la masuk skim cepat kaya yang akhirnya binasa diri dan keluarga..

BERSABARLAH DENGAN MASA.. TERIMA LAH HAKIKAT BAHAWA KEJAYAAN ITU MEMERLUKAN MASA..

– Hilang semangat? jom baca sejarah orang yang sudah kaya dan berjaya, yang betul-betul berjaya dan juga berjaya pertahankan kejayaan dan kekayaan mereka.. Dan anda akan ketemui bahawa mereka mengambil masa untuk berjaya….

mazelan-abas

Semenjak dua menjak ni ramai plak invite join group whatsapp dan telegram macam2 bisnes  ada yg saya stay ada yang saya left tetapi walau apa bisnes anda sekalipun..  tanpa hp,anda tidak boleh nak invite saya utk  join group whatsapp dan telegram  anda  tetapi bisnes anda, belum tentu saya guna  utk kegunaan harian saya..  so adakah hp tu amat penting dalam bisnes anda?  sebelum join sesuatu bisnes, make sure anda kaji ttg company,produk dan plan..3 benda yg paling wajib anda ambil tahu..

1.tiada bangkangan?

2.tiada alasan?

3.tiada penolakan? 

So join jer bisnes simkad toneexcel

bit.ly/BiarDuitKerjaUntukKIta

www.wowhebat.com/484816

ikhlas, 

Rafidi Haji Hanafi

012-2200990

www.facebook.com/pasarminifidimeru

(Jana 5 Angka Sebulan hanya dengan main hp dan fb.)

 

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena